Brand in huis voorkomen? Bijna niemand is zich van dit ‘stille’ gevaar bewust!

Pas op: Brandweermannen waarschuwen over dit dodelijke gevaar in je huis. Let zeker op, want dit apparaat hebben we allemaal en zo kan jij een brand in huis voorkomen. Het is dus handig en erg belangrijk voor de veiligheid van de bewoners van het huis.

Brand in huis is een van de ergste dingen die je kan overkomen. Gelukkig als bewoner brand in huis voorkomen door zelf het nodige te doen. Ga dus na of je op gebied van brandpreventie alles hebt gedaan dat noodzakelijk is. Let zeker op de elektrische wasdroger, want die vormt vaak het grootste brandrisico in huis. Een brand wil je niet en al zeker niet als je hem had kunnen voorkomen. Veel ouders zijn zich niet bewust van dit gevaar.

brand in huis voorkomen 1 Afbeelding afkomstig: Bron

Belangrijke info: Voor het gemak hebben wij het videobewijs onderaan geplaatst. Dat betekent even doorscrollen naar beneden als je te weinig tijd hebt om het gehele verhaaltje te lezen. 

In deze video laten ze zien dat het aantal branden veroorzaakt door drogers enorm is. In de Amerikaanse staat Ohio waren de afgelopen twee jaar alleen al 580 branden veroorzaakt door drogers. De oorzaak van de brand in de droger wordt in 1 op de 4 gevallen veroorzaakt door pluis en de warmte van de droger. Maar na het zien van de beelden kan je eenvoudig brand in huis voorkomen.

brand in huis voorkomenAfbeelding afkomstig: Bron

In de video laten ze zien hoeveel pluis er vaak al in 1 droger zit en dat is een enorme hoeveelheid. Zorg dus allemaal goed voor je droger, maak hem eens in de zoveel tijd schoon en kan je een brand in huis voorkomen. Veel mensen zetten de droger aan in de avond/nacht. Doe dit dus niet meer. Vond je bovenstaande informatie nuttig? Deel deze dan met jouw vrienden en familie op Facebook, Pinterest of WhatsApp, want bijna niemand is zich hier van bewust. Maak dus een sociale impact.

Meer van Architect Spectrum:
Video 1 | Video 2 | Video 3

Video afkomstig van: Bron

Spectrum

De redactie van Architect Spectrum bestaat uit een team van 5 gepassioneerde bloggers en 2 creatievelingen die dagelijks de mooiste foto's ontwerpen die het delen waard zijn.

Recent Content